El pròxim dimarts 10 de setembre, a les 18.30h, a la sala d’actes de la llibreria Altaïr, la Societat Nova Geogràfica i Altaïr us conviden a una nova sessió de les xerrades de @lageografica i Altaïr. Aquesta vegada amb l’exdirector de l’Institut Jane Goodall i autor del llibre “La part salvatge”, Ferran Guallar,per parlar de les seves experiències conservacionistes al cor de l’Àfrica.
 
Ferran Guallar és economista, escriptor i activista de la conservació de la natura. Va ser fundador i director durant deu anys de l’Institut Jane Goodall a Espanya, Europa i l’Àfrica Occidental; i, sota la seva direcció, l’Institut va ser pioner en l’establiment d’una estació biològica al Senegal dedicada a la recerca i la conservació de la subespècie occidental de ximpanzé, en perill de desaparició. En Ferran va establir diverses àrees de protecció dels ximpanzés amb el suport del Parc Zoològic de Barcelona, va documentar la presència i el comportament d’altres espècies vulnerables, i va participar en un projecte que demostrava que l’ús sostenible dels recursos naturals beneficia tant la biodiversitat de les espècies com el benestar i desenvolupament de la població humana. Fruït d’aquestes experiències, Ferran Guallar va escriure el llibre “La part salvatge”, obra de ficció protagonitzada per un antropòleg que investiga l’evolució dels primats en una reserva natural a l’Àfrica central.
 
Durant la xerrada amb el President de la Societat Nova Geogràfica, el periodista i cineasta Jordi Llompart, en Ferran Guallar parlarà de les seves experiències viscudes a l’Àfrica, de la missió científica conservacionista de l’Institut Jane Goodall, i del difícil equilibri entre l’extensió de la civilització i la conservació dels primats i d’altres espècies amenaçades. 
Aquestes xerrades de la Societat Nova Geogràfica, en col·laboració amb Altaïr, estan obertes al públic, tenen una periodicitat mensual i pretenen aportar debat, coneixement i reflexió sobre diversos temes de l’actualitat de la geografia humana, cultural i mediambiental del nostre país i del món.

 

Data: 10 de setembre
Horari: 18.30 h
Lloc: Llibreria Altaïr

27 agost, 2024